# ASSOCIATION OF UNIVERSITIES FOR RESEARCH IN ASTRONOMY, INC. AURA OVERSIGHT COUNCIL FOR GEMINI / GEMINI SCIENCE COMMITTEE

24-26 OCTOBER 2006		AGENDA H	
		2006: AOC-G meeting (regular and executive sessions) ober 25, 2006: AOC-G & GSC joint meetings October 26, 2006: GSC meeting	V6 – 10/17/06
<u>Tuesday,</u>	October 24, 200	<u>6</u> - AOC-G only	
Gemini H	ilo Base Facility	(HBF), Main Conference Room #5	
<mark>8h00</mark>	Meet in Hot	tel Lobby for transport to Gemini Hilo Base Facility	
8h30	Continental Breakfast		
		<b>Regular Session</b>	
9h00		ntroductions, Announcements (15 min.) Approval of AOC-G March 2006 Report	[Chaffee]
9h15	Discussion of	of Agenda and Key Issues to be Addressed (15 min.)	[Chaffee]
		Executive Session	
9h30		with Observatory with Stakeholders (30 min.) Report from AURA President – concerns & issues	[Smith]
10h00	Break		
10h15	- F - M c c c c c c c c c c c c c c c c c c c	<ul> <li>AO Program (10 min.)</li> <li>MK Day Crew (10 min.)</li> <li>Professional Consultant/Training (10 min.)</li> </ul>	
		<b>Regular Session</b>	
11h45	Risk Ledger	& Future Observatory Planning (45 min.)	[Simons]
12h30	Safety Upda	te (20 min.)	[Kennedy]

12h50	ISG Review Results (10 min.) [Kennedy	
13h00	Lunch	
14h00	Laser Guide Star Operations/Insurance (15 min.)	[Kennedy]
14h15	Management Transition (45 min.) - New Recruitments in Key Positions	[Simons, Roy] [Simons]
15h00	Break Executive Session	
15h15	Senior Salary Review (15 min.)	[Simons]
15h30	Tenure Case (45 min.)	[Roy, Simons]
16h15	Reducing Meeting Overhead (30 min.) Potential Changes to AOC-G/GSC interaction	[Smith, Chaffee, Simons]
16h45	Committee Reflections	
17h30	Recess for the Day	

## Wednesday, October 25, 2006 - Joint session of AOC-G and GSC

## `Imiloa Astronomy Center of Hawai`i, Classroom

<mark>8h00 </mark>	omy Center		
8h30	Continental Breakfast		
9h00	<ul> <li>Welcome, Introductions, and Briefing (30 min.)</li> <li>Approval of Agenda</li> <li>Gemini Board Resolutions: Nov 05 and M</li> </ul>	[Chaffee, Morris] Iay 06 Meetings	
9h30	Proposed Changes to GSC's Terms of Reference (60 min.) [Simons, Roy, Morris]		
10h30	Break		
10h45	Aspen Program Management: Update, Issues & Risks (45 min.) [Simon		
11h30	<ul> <li>Gemini AO Laser Program (30 min.)</li> <li>MCAO System Technical Status, Risks, Future Plans</li> <li>ALTAIR/LGS System</li> </ul>	[Boccas via Polycom]	
	Technical Status, Risks, Future Plans	[Sheehan via Polycom]	

	<ul> <li>ALTAIR/LGS science readiness</li> <li>MK Inter-Observatory Synergies</li> </ul>	[Trujillo] [Simons]
12h00	Science Efficiency and Program Completion (30 min.)	[Jorgensen, West]
12h30	Lunch	
13h30	Instrument Program Update (15 min.) (consists of answering questions about material distributed bef	[Jensen] fore the meeting)
13h45	Gemini Dataflow System and Products Project (60 min.)	[Hirst]
14h45	NGO/TAC Review Plans (30 min.)	[Roy]
15h15	Break	

HBF Main Conference Room #5 - AOC-G Only

### **Closed Executive Session**

15h30	Election of Vice Chair
15h45	Discussion and Formulation of AOC-G Recommendations
16h15	Review Recommendations with Director
16h45	Next Meeting Date and Venue
17h00	Adjourn
`Imiloa Astroi	nomy Center of Hawai`i, Classroom - GSC Only
` <i>Imiloa Astroi</i> 15h30	nomy Center of Hawai`i, Classroom - GSC OnlyPRVS down-select review results (20 min.)[Jensen, Walker via polycom]
15h30	PRVS down-select review results (20 min.) [Jensen, Walker via polycom]
15h30 15h50	PRVS down-select review results (20 min.)[Jensen, Walker via polycom]Discussion of PRVS science case (25 min.)

17h30Recess for the Day

19h00 AOC-G & GSC Dinner - TBD

#### Thursday, October 26, 2006

*`Imiloa Astronomy Center of Hawai`i, Classroom – GSC only* 

<mark>8h00</mark>	Meet in Hotel Lobby for transport to Imiloa Astronomy Cen	iter in the second s	
8h30	Continental Breakfast		
9h00	GAOSWG Report (20 min.)	[Myers via polycom]	
9h20	Discussion of Gemini AO program (including LGS material from previous day) (40 min.)		
10h00	Break		
10h15	Issues and follow-up from Operations Working Group (30 m For information only – - Time accounting - Band 3 - Classical time	in.) [Johnson]	
11h45	Discussion of Operations Working Group Issues (and material presented on previous day on Gemini Dataflow System and Products Project) (60 min.)		
12h45	Scientific priorities for 2007 (15 min.)	[Roy]	
13h00	Lunch		
14h00	Discussion of Scientific priorities for 2007 (and material presented on previous day on Science Efficiency, Completion and Productivity) (60 min.)		
15h00	Break		
15h15	Discussion on GSC new terms of reference (45 min.)		
16h00	Finalize GSC Recommendations (60 min.)		
17h00	Adjourn		